'Ik heb nog wel eens contact met Messi, niet zo dat ik hem wekelijks bel'

'Ik heb nog wel eens contact met Messi, niet zo dat ik hem wekelijks bel'

06-12-2022 12:28
41

Voor Frenkie de Jong wordt de kwartfinale tegen Argentinië een weerzien met Lionel Messi, met wie hij samenspeelde bij FC Barcelona. De Oranje-middenvelder weet niet hoe de Argentijn afgestopt moet worden.

"Argentinië is natuurlijk een topploeg, maar dat zijn wij ook. Het wordt een hele mooie wedstrijd, maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk dat zij hetzelfde naar ons kijken, dus het is denk ik fifty-fifty", schat De Jong bij ESPN de kansen van het Nederlands elftal in. De controleur speelde twee seizoen met Messi samen, maar heeft nog geen oplossing gevonden om de 35-jarige smaakmaker af te stoppen. "Ik ken hem wel, maar ik weet niet hoe ik hem moet tegenhouden", lacht De Jong.

"Hij maakt al vijftien jaar het verschil, dus er is denk niet één manier om hem te stoppen, anders had iedereen dat wel gedaan", vervolgt hij. De Jong heeft na het vertrek van Messi naar Paris Saint-Germain contact gehouden met de Argentijn. "Ik heb af en toe wel eens contact met hem, maar het is niet zo dat ik elke maand of week met hem app of bel."

Voor het duel van vrijdag heeft De Jong nog geen contact met Messi gehad. "Ik heb hem nog geen berichtje gestuurd. Hij mij ook niet. Of ik dat nog ga doen? Nee, ik ben het niet van plan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie