Gefrustreerde Busquets weet nog niet of hij doorgaat als Spaans international

Gefrustreerde Busquets weet nog niet of hij doorgaat als Spaans international

07-12-2022 15:08 Laatste update: 16:22
21

Sergio Busquets twijfelt of hij doorgaat als international. De 34-jarige middenvelder van FC Barcelona werd dinsdag met Spanje uit het WK geknikkerd door Marokko. Busquets miste de derde strafschop in een voor Spanje desastreuze penaltyreeks. 

Spanje had in het duel met Marokko veel de bal, maar creëerde bijzonder weinig. Na 120 minuten spelen werd de wedstrijd beslist met penalty’s. La Roja, dat op het WK in 2018 ook al naar huis moest na een strafschoppenreeks, faalde hopeloos. 

Busquets is van mening dat de wereldkampioen van 2010 het duel in een veel eerder stadium had moeten beslissen. "We verdienden het om door te gaan. We hebben er alles aan gedaan. Het was een hele zware wedstrijd, ook fysiek. We kregen een grote kans via Pablo Sarabia (paal, red), het was echt jammer dat hij die kans miste. Daarna werd de wedstrijd via strafschoppen op de meest wrede manier beslist", aldus de aanvoerder na afloop in gesprek de Spaanse televisiezender La1

Busquets, die 142 keer in actie kwam voor zijn land, weet nog niet of hij consequenties hangt aan de pijnlijke uitschakeling. "Het belangrijkste nu is de selectie. Het gaat niet om mij. Het is een zware en moeilijke avond. We zullen er doorheen moeten komen en ik hoop dat we ervan leren voor in de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie