Walker 'legt geen rode loper uit voor Mbappé': 'Hij gaat me niet in de weg staan'

7 december om 17:50

Kyle Walker is woensdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de WK-kwartfinale van Engeland tegen Frankrijk gebombardeerd met vragen over Kylian Mbappé. Het waren er zo veel dat de rechtsback na een tijdje aangaf dat hij ook andere soort vragen wilde beantwoorden.

Zaterdagavond staat Walker tegenover Mbappé, die zich inmiddels heeft ontpopt tot de smaakmaker van het WK. De aanvaller van Paris Saint-Germain scoorde al vijf keer, waarvan twee keer in de achtste finale tegen Polen (3-1). "Het zou gek zijn als we ons alleen op Mbapppé concentreren. Frankrijk is meer dan hem alleen. Ze hebben ook nog Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann en Olivier Giroud. Stuk voor stuk geweldige voetballers."

Walker vervolgt: "Wat ik moet doen, is hem stoppen. Ik onderschat mezelf niet en hij gaat me niet in de weg staan om het WK te winnen met mijn land. Hij is een fantastische speler in topvorm, maar ik ga geen rode loper voor hem uitrollen en zeggen dat hij moet scoren."

De aftrap van het duel is om 20.00 uur. Engeland en Frankrijk speelden tot nu toe 31 keer tegen elkaar. De Engelsen wonnen zeventien keer, de Fransen negen keer. Vijf keer werd het gelijk.