Makkelie mag hopen op WK-finale, Oranje weet arbiter voor duel met Argentinië

Makkelie mag hopen op WK-finale, Oranje weet arbiter voor duel met Argentinië

07-12-2022 20:44 Laatste update: 22:04
39

Naast Oranje is ook Danny Makkelie nog in de race om de finale van het WK in Qatar te gaan halen. De Nederlandse scheidsrechter overleefde de schifting van woensdag, waarbij een eerste gedeelte arbiters naar huis werd gestuurd. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat Mateu Lahoz de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië zal fluiten.

Voor de verdere toekomst van het toernooi zijn er nog twintig scheidsrechters die nog niet naar huis zijn gestuurd. Zo is ook de vrouwelijke scheidsrechter Stéphanie Frappart gekozen om te blijven in Qatar. Makkelie floot op het afgelopen EK de halve finale. 

Dit WK kwam Makkelie in actie tijdens de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland en het duel van Argentinië met Polen. In die laatste wedstrijd kreeg Makkelie wel wat kritiek vanwege een dubieuze strafschop voor de Argentijnen. Naast de twintig scheidsrechter mogen er ook nog 39 grensrechters en negentien video-arbiters in Qatar blijven.

Nederland weet dus dat Lahoz de leidsman zal zijn tijdens het duel met de Argentijnen. Op dit WK floot de Spanjaard de wedstrijd tussen Qatar en Senegal en het duel van de Verenigde Staten met Iran. Lahoz fluit normaliter in de Spaanse competitie. In zijn thuisland staat hij bij de supporters bekend als een arbiter die vaak tegen FC Barcelona fluit. Hij werd eerder al eens van de El Clásico afgehaald zijn vanwege deze aantijgingen.