Update: Spaanse bond haalt veelbesproken arbiter noodgedwongen van Clásico af

Update: Spaanse bond haalt veelbesproken arbiter noodgedwongen van Clásico af

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 10:30vr 09-04-2021 om 10:30

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 11:15vr 09-04-2021 om 11:15

In Spanje wordt de spanning opgevoerd richting El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona. Bij de Catalaanse grootmacht zou men niet blij zijn met de aanstelling van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz.

De 44-jarige Lahoz, geboren in Valencia, had respectievelijk 42 en 41 keer de leiding over een wedstrijd van Barcelona en Real Madrid. Hij floot vijf Clásico's. Ondanks het feit dat Lahoz wordt gezien als de beste scheidsrechter van Spanje, zet Mundo Deportivo daags voor de kraker in Madrid vraagtekens bij de aanstelling: Barça zou er niet blij mee zijn.

MD gaat daarvoor terug naar het seizoen 2013/2014, waarin Lahoz een geldig doelpunt van Lionel Messi afkeurde in de kampioenswedstrijd van Atlético Madrid. Daarnaast laat de scheidsrechter - in de ogen van spelers en stafleden van Barça - te veel toe én zou zijn stijl te onvoorspelbaar zijn. 'Degene die Barça het minst leuk vindt', kopt MD op de voorpagina over Lahoz. Real Madrid en FC Barcelona trappen zaterdag om 21.00 uur af.

Update: Antonio Mateu Lahoz is door de Spaanse voetbalbond (RFEF) van de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona gehaald. De veelbesproken scheidsrechter heeft een spierblessure overgehouden aan zijn Champions League-optreden bij Bayern München - Paris Saint-Germain. Jesús Gil Manzano vervangt Lahoz.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws