'Het is jammer dat een kleine groep idioten het verpest voor welwillende mensen'

'Het is jammer dat een kleine groep idioten het verpest voor welwillende mensen'

07-12-2022 21:09 Laatste update: 22:03
154

Karim El Ahmadi is erg tevreden over het spel van Marokko op het WK in Qatar. De ploeg speelt terughoudender dan op eerdere eindtoernooien en dat is volgens de analist een verstandige keuze. El Ahmadi hekelt wel de houding van een klein groepje Marokkaanse supporters na overwinningen.

"De schoonheid is even ondergeschikt gemaakt aan het resultaat", vertelt El Ahmadi over het spelbeeld van Marokko aan het Algemeen Dagblad. "In het verleden was Marokko altijd een ploeg van mooi positiespel en lekker aanvallend voetbal. Maar het resulteerde in niets. Nu staat er elftal dat ten koste van alles wil overleven en dat wordt opgepakt door de mensen. Ik moest er ook eerst aan wennen, maar ze hebben gelijk."

Toch is El Ahmadi alles behalve blij over de manier waarop sommige supporters de overwinning vierden in Nederland. "Voor mij zijn dit gewoon hooligans, zoals je die ook bij voetbalclubs hebt. Mensen die dingen vernielen, met zwaar vuurwerk gooien of dingen afpakken van anderen: ik heb er geen goed woord voor over. Het is zo jammer dat een kleine groep idioten het verpest voor al die welwillende mensen."

El Ahmadi refereert daarbij aan de wijze waarop de mensen in Marokko zelf het feest vieren. Daar gaat de feestvreugde wel op een vreedzame manier zonder dat er dingen werden kapot gemaakt. "In Marokko hebben ze overal feest gevierd in de steden, op de straten en was er helemaal geen wanklank. Waarom kan dat hier niet?"