Perez tempert enthousiasme rondom Marokko: 'Hoe makkelijk is dit?'

Perez tempert enthousiasme rondom Marokko: 'Hoe makkelijk is dit?'

08-12-2022 11:21 Laatste update: 11:43
69

De manier van spelen van Marokko verdient volgens ESPN-analist Kenneth Perez niet de schoonheidsprijs. De analist ontkent niet dat het effectief is, maar vindt het zonde om een speler als Ziyech zo ver van het doel te zien voetballen.

Dat zegt Perez in WK Praat. "Marokko heeft het op een bepaalde manier gedaan en dat is ook voetbal, dat mag", begint de analist. "Als voetballiefhebber vind ik het wel jammer dat ik Ziyech op 25 meter van zijn eigen goal zie voetballen, want aan de bal was het dramatisch."

"Hoe makkelijk is dit? Alles staat op elkaar en je hoeft alleen maar een beetje naar links en naar rechts", is Perez kritisch. "Marokko bleef gaan?", reageert hij op Marciano Vink. Je hoefde niet te gaan. Iedereen stond op elkaar. Ik kijk vaak naar de moeilijkheidsfactor in een wedstrijd. Die was veel hoger voor Spanje dan voor Marokko."

Bij Marokko blonk Sofyan Amrabat uit, maar dat komt volgens Perez door de manier waarop Marokko stond. "Amrabat staat in het midden met alles om zich heen, dat is veel makkelijker."