Van Gaal beticht Valentijn Driessen van verzinsels: 'Mag je weer zelf bedenken'

Van Gaal beticht Valentijn Driessen van verzinsels: 'Mag je weer zelf bedenken'

08-12-2022 14:44
70

Louis van Gaal en Valentijn Driessen hebben de strijdbijl nog lang niet begraven. Op de persconferentie, daags voor de kwartfinale tegen Argentinië, weigerden de bondscoach én Memphis Depay een vraag van de verslaggever van De Telegraaf te beantwoorden.

Driessen vroeg Memphis hoe hij naar Van Gaal kijkt, als zijn favoriete oom of een oom waar hij zich op feestjes voor zou schamen? "Je had wel wat beters kunnen verzinnen", reageerde de Oranje-aanvaller. De vraag wie zijn twee favoriete adjudanten zijn bij Oranje, begreep Memphis aanvankelijk niet. Van Gaal praatte zijn pupil bij. "Valentijn komt terug op het verhaal rond jou dat je liever met Bergwijn speelt."

"Hoe jullie dat ook weer hebben gebracht...", verzucht Memphis op zijn beurt. "Ik heb dat niet zo gezegd. Er werd gevraagd: hoe vond je het samenspelen met Cody Gakpo en met wie speel je het liefst? Het is niet zo dat ik het zelf aangaf. Ik heb wel een goed gevoel bij Bergwijn en dat is een aantal wedstrijden ook gebleken. Maar wie er ook naast me speelt, er moet gepresteerd worden."

Daarna kreeg Van Gaal een vraag van Driessen waarin kritiek op de 'verdedigende speelwijze' van Oranje zat opgesloten. "Een vraag over negen verdedigers, die beantwoord ik niet, want die vind ik zeer negatief", aldus de bondscoach tegen zijn eeuwige rivaal. "Daar mag je zelf een antwoord op bedenken. Net zoals dat je zegt dat je mijn telefoon hebt gevonden op het toilet."