'Blind kan winterse transfer maken en herenigd worden met Overmars'

'Blind kan winterse transfer maken en herenigd worden met Overmars'

08-12-2022 22:59 Laatste update: 09-12-2022 09:56
105

Royal Antwerp FC heeft voor de aankomende transferwindow het vizier gericht op Daley Blind. De verdediger van Ajax kon deze winter al naar België verkassen, maar toen was een transfer nog onbespreekbaar.

Deze winter wil The Great Old een nieuwe poging wagen, meldt Het Nieuwsblad. De 32-jarige verdediger werd afgelopen zomer gelinkt aan een verhuizing naar Antwerpen, maar een transfer werd toen geweigerd door Ajax. Dit seizoen is Blind onder Alfred Schreuder geen onbetwiste basisspeler bij Ajax en daar hoopt Antwerp nu gebruik van te kunnen maken. De club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars zou Blind deze winter transfervrij in huis willen halen en Ajax daarmee 'verlossen' van het riante salaris van de routinier.

Wedden

Meer odds

Blind heeft inmiddels al 500 wedstrijden op zijn CV staan en kwam uit voor onder andere Ajax en Manchester United. Op het WK is hij een een vaste waarde bij Oranje en was hij met een doelpunt en een assist een belangrijke speler in de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Bij Ajax krijgt Blind regelmatig kritiek vanwege zijn verdedigende kwaliteiten en snelheid. Mede door zijn mindere prestaties zette Schreuder hem de laatste wedstrijden voor de winterstop op de bank. Bij Antwerp zou Blind na Vincent Janssen, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp de vierde Nederlandse speler worden.