Oroz bikkelhard na dienstplicht: 'Heb ook toiletten moeten schoonmaken'

Oroz bikkelhard na dienstplicht: 'Heb ook toiletten moeten schoonmaken'

09-12-2022 09:41
29

Dominik Oroz is terug in Arnhem na zijn dienstplicht in Oostenrijk. Daar is hij bikkelhard van geworden. In Portugal bereidt hij zich voor op de tweede seizoenshelft met Vitesse

In gesprek met De Gelderlander vertelt hij dat een voetballer een bevoorrecht leven leidt. "Ik was eerder wat gemakzuchtig, zag zaken als vanzelfsprekend. Maar ik moet blij zijn dat ik hier mag staan. Dat ik mag voetballen", realiseert hij zich.

Oroz moest in Oostenrijk dienstplicht uitvoeren, omdat hij bij herhaling vergeten was om vrijstelling aan te vragen. "Natuurlijk was ik boos en teleurgesteld. Dat ik daar zat. Maar uiteindelijk was het mijn schuld. Klaar. De eerste vier, vijf maanden voelden vervolgens als een eeuwigheid. Ik zat echt vast in het leger. Als dienstplichtig militair." 

Uiteindelijk werd er een oplossing gevonden. Vitesse leende Oroz uit aan SK Sturm Graz, waardoor hij in aanmerking kwam voor dispensatie. "God zij dank veranderde alles. Ik kon eindelijk weer voetballen. Daar was vijf maanden lang geen sprake van. Ik ben beide clubs heel dankbaar."

"De diensttijd in Oostenrijk is half zes in de ochtend opstaan en doorgaan tot tien uur 's avonds. Je moet je mond houden, want een weerwoord wordt niet geaccepteerd. Het was gewoon andermans schoenen poetsen", legt Oroz uit. "En ik heb ook toiletten moeten schoonmaken."