Vader Mac Allister prijst Oranje: 'Sterkste technische school ter wereld'

Vader Mac Allister prijst Oranje: 'Sterkste technische school ter wereld'

09-12-2022 14:16 Laatste update: 14:28
10

Oud Argentinië-international en vader van huidig international Alexis Mac Allister, Carlos Mac Allister, is vol lof over het Nederlands elftal. Volgens hem heeft Argentinië vrijdagavond een hele kluif aan Oranje.

In gesprek met AS licht hij toe waarom. "Argentinië neemt het nu op tegen de ploeg met de sterkste technische school ter wereld: het Nederlands elftal", is hij lovend. "Ze hebben Frenkie de Jong, die de moderne vijf is. Nederland heeft niet meer de oude vijf die alleen maar passlijnen afsneed en trapte. Hij haalt de bal eruit en kan de snelle spelers voorin daarna wegsturen."

Toch heerst er vertrouwen bij Mac Allister. "Argentinië heeft iets anders in zijn karakter. Dat gaat ons helpen." Zijn zoon Alexis staat naar alle waarschijnlijkheid in de basisopstelling van Lionel Scaloni. "Ik heb er altijd in geloofd. Uiteindelijk is hij bij Brighton & Hove Albion minuten gaan maken en dat heeft zich uitbetaald."

"Als we Oranje verslaan is het al een geslaagd toernooi. De favorieten? Brazilië en Frankrijk hebben het meest laten zien, maar één mindere wedstrijd kan fataal zijn."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)