Vitesse staat met de bek vol tanden, tegenstander verschijnt niet voor oefenduel

Vitesse staat met de bek vol tanden, tegenstander verschijnt niet voor oefenduel

09-12-2022 17:13
26

Vitesse heeft vrijdag de geplande oefenwedstrijd tegen Strasbourg niet gespeeld. Volgens de Arnhemse club was het veld niet goed genoeg om een wedstrijd te spelen, waardoor het duel officieel werd geschrapt.

De Franse tegenstander had eerder dan Vitesse het veld geïnspecteerd en kwam tot de conclusie dat de mat onbespeelbaar was. De clubleiding van de Fransen besloot daarom weer naar het hotel te vertrekken. Toen trainer Phillip Cocu aankwam bij het stadion was er niemand meer aanwezig. De twee teams zouden elkaar treffen in het Portugese Ferreiras tijdens het trainingskamp van beide ploegen daar. Vitesse kampt al een tijdje met de vele regenval in Portugal.

Vitesse staat op dit moment op de dertiende plaats in de Eredivisie. De Arnhemse ploeg draait normaal moeiteloos mee in de subtop, maar door een dramatisch begin van het seizoen is de club nog niet in het linkerrijtje te vinden. 7 januari hervat Vitesse de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen AZ. De laatste competitieoverwinning van de ploeg van trainer Cocu dateert alweer van 22 oktober tegen FC Emmen.