Frenkie de Jong haalt hard uit: "Het was gewoon echt schandalig"

10 december 2022 om 06:55

Frenkie de Jong maakt gehakt van het optreden van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. De Oranje-spelmaker kent de Spanjaard uit La Liga, maar vreest dat hij onder de indruk was van Argentinië en Lionel Messi tijdens het duel in de kwartfinale van het WK.

"Vanaf het moment dat de reguliere speeltijd voorbij was, gingen ze naar hem toe", zegt De Jong over de Argentijnse spelers tegen het Algemeen Dagblad. "Vanaf dat moment heeft hij alleen maar voor Argentinië gefloten. Het was gewoon echt schandalig."

Normaal gesproken heeft de FC Barcelona-middenvelder best een hoge pet op van Lahoz. "Het is een aardige gast, een goede scheidsrechter. Maar hier was hij niet voor rede vatbaar. Ik denk dat hij de weg kwijtraakte in de verlenging. Het zou best kunnen dat de grootsheid van Lionel Messi daar invloed op heeft gehad. Het is niet de schuld van de scheidsrechter, maar het heeft wel invloed gehad op de wedstrijd."

Lahoz liet onder meer een opzettelijke handsbal van Lionel Messi onbestraft. Toen Leandro Paredes in de tweede helft eerst Nathan Aké onderuit schoffelde en vervolgens de bal hard in de dug-out van Oranje schoot, kreeg hij slechts geel. In totaal deelde de Spaanse scheidsrechter negentien gele kaarten uit tijdens de verhitte wedstrijd. Denzel Dumfries was de enige die twee keer in het boekje ging en dus rood kreeg.