Kane in zak en as: "Het zal iets zijn waarmee ik moet leren leven"

11 december om 08:55

Harry Kane zit er doorheen na de uitschakeling van Engeland in de kwartfinale van het WK. De aanvoerder van The Three Lions miste in de slotfase een strafschop, waardoor Frankrijk een 2-1 voorsprong over de streep trok.

Kane was tien minuten na rust nog wel trefzeker geweest vanaf de stip, waardoor hij Wayne Rooney evenaarde als topscorer aller tijden van de Engelsen met 53 doelpunten. Toch werd hij de schlemiel. Zijn tweede penalty ging over. "Het is moeilijk te aanvaarden, zowel voor mij persoonlijk als voor het team", zegt de spits tegen de BBC. "Het zal iets zijn waarmee ik moet leren leven, ik moet deze klap incasseren. Ik kan mijn voorbereiding op de wedstrijd en de situatie niet bekritiseren. Ik had er vertrouwen in, maar ik voerde de strafschop niet uit zoals ik wilde."

Ondanks die teleurstelling is Kane trots op zijn team. "Ik kon niet trotser zijn op de jongens. We hadden betere aanvallen, betere kansen, maar in het voetbal komt neer op kleine details... Als aanvoerder en degene die de penalty miste, neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid."

Kane krijgt steun in eigen land. Onder meer Rooney en bondscoach Gareth Southgate namen het voor hem op.