Advocaat slachtoffer laat zich horen: 'In die zin een 'slimme zet' van Promes'

Advocaat slachtoffer laat zich horen: 'In die zin een 'slimme zet' van Promes'

11-12-2022 17:58
53

Yehudi Moszkowicz, advocaat van de neef van Quincy Promes, spreekt van een 'slimme zet', nu in Russische media duidelijk is geworden dat Promes een Russisch paspoort aanvraagt. Mogelijk probeert hij zo een celstraf te ontwijken bij een eventuele veroordeling.

Promes, die onder contract staat bij Spartak Moskou, wordt mogelijk veroordeeld wegens poging tot moord en drugshandel. "Het is zo dat Rusland geen onderdanen uitlevert", zegt Moszkowicz tegen De Telegraaf. "Dus in die zin een 'slimme zet' van hem."

"Maar dat houdt niet in dat de zaak in Nederland tegen hem niet doorgaat. Hij zal gewoon vervolgd en ik denk ook veroordeeld worden", vervolgt hij. "In het laatste geval zal hij nooit meer Rusland uit kunnen. Want als hij voet op andere bodem zet zal hij op een aanhoudingsverzoek van Nederland worden aangehouden en alsnog door dat land worden uitgeleverd."

Moszkowicz, die de neef van Promes bijstaat, zegt 'verbolgen' te zijn over het nieuws dat Promes Russisch staatsburger probeert te worden.