Vraagtekens bij skiongeluk Neuer: 'In mijn contract stond dat je niet mocht skiën'

11 december om 21:11

Het skiongeluk van Manuel Neuer roept wat vraagtekens op in Duitsland. Oud-voetballer Stefan Effenberg liet zich bij Sport1 uit over de zaak van de doelman, die zijn been brak tijdens een wintersportvakantie.

"In mijn tijd bij Bayern München had ik in mijn contract staan dat dingen als skiën tijdens het seizoen niet mochten", vertelt Effenberg over de situatie rond de doelman. De oud-middenvelder speelde in zijn actieve loopbaan zes jaar in twee periodes voor de koploper van de Bundesliga. "Alle doelen van de club zijn nu in gevaar gekomen. Je hebt geen uitsluitsel of Neuer überhaupt nog terug zal komen." Doordat de doelman zijn been brak tijdens het skiën is het seizoen voor hem in ieder geval voorbij.

Volgens Effenberg zijn er nu drie opties voor de clubleiding van Bayern München. "Ze moeten nu een beslissing nemen of ze Alexander Nübel (verhuurd aan Monaco) terughalen, ze zich direct versterken met een duidelijke nummer één of tot de zomer kiezen voor Sven Ulreich en wachten op Neuer." In verschillende Duitse media is inmiddels de naam van Dominik Livakovic gevallen. De 27-jarige doelman keept als sluitpost van Kroatië een geweldig toernooi, maar zijn komst zou betekenen dat de tijden van Neuer bij Bayern München voorbij zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manuel Neuer (@manuelneuer)