Frederiksen zit op zijspoor: 'Zo raakte ik mijn plaats in het elftal kwijt'

Frederiksen zit op zijspoor: 'Zo raakte ik mijn plaats in het elftal kwijt'

13-12-2022 12:42 Laatste update: 12:50
19

Nikolai Baden Frederiksen zit op een zijspoor bij Vitesse na het ontslag van trainer Thomas Letsch. De trainerswissel heeft daarmee te maken, stelt hij bij De Gelderlander

Afgelopen seizoen kwam Frederiksen nog tot 44 wedstrijden bij de Arnhemmers. "Letsch haalde mij naar de club. Ik kwam tot elf goals en daar zaten ook een paar mooie treffers bij. Ik was tevreden. In het begin van dit seizoen had ik ook een basisplaats. En ik scoorde twee keer. Maar met een nieuwe coach kwam ook een nieuwe speelstijl. Zo raakte ik mijn plaats in het elftal kwijt."

Wedden

Meer odds

"Dit heeft allemaal invloed op mijn gemoedstoestand. Ik ben hier niet om vrienden te maken en te genieten van de stad Arnhem. Ik ben hier om te voetballen. Om wedstrijden te spelen. Mijn leven ís voetbal", vervolgt de Deen. 

Frederiksen wil alsnog bij Vitesse slagen, maar is ook realistisch. "Ik wil allereerst het ongelijk van de coach bewijzen. Daarvoor zet ik me elke dag in op het trainingsveld. We hebben een lange winterse voorbereiding. Die tijd wil ik optimaal gebruiken. Maar als ik er alles aan heb gedaan en de speeltijd blijft gering, dan moet ik ook overwegen of een avontuur elders niet beter is", besluit hij.