Kishna over transferverzoek bij ADO: 'Komst Advocaat verandert eigenlijk niets'

13 december om 15:28

Ricardo Kishna stuurt nog steeds aan op een vertrek bij ADO Den Haag. De 27-jarige aanvaller laat aan Voetbal International weten dat het vertrek van Dirk Kuyt en de komst van Dick Advocaat voor hem niets heeft veranderd.

"Nee, eigenlijk helemaal niet", zegt Kishna tegen VI. Samen met Thomas Verheydt diende hij vorige maand een transferverzoek in, omdat het duo ontevreden is over het beleid in de hofstad. "Wat wij toen naar buiten hebben gebracht, sloeg niet op de trainer. Dat er een nieuwe trainer is, is de beslissing van de club, dat verandert niets aan ons statement. Ik denk dat Thomas en ik best wel duidelijk hebben verteld waar het aan ligt en waar volgens ons het grotere probleem zit. We hebben ook samen afgesproken: we doen ons verhaal één keer in de hoop op beterschap."

Tegelijkertijd benadrukt Kishna dat een trainer als Advocaat tot de verbeelding spreekt. "Dat is natuurlijk voor ons ook weer iets speciaals. Een Haagse trainer met zo'n verleden, met zo'n cv… Het probleem zit hem voor ons vooral op bestuurlijk niveau. Maar nu ligt onze focus op het voetbal, daar zetten we ons heel hard voor in. Wij willen natuurlijk wel gewoon de wedstrijden winnen, want ons belang ligt bij de club."

De onvrede van Kishna en Verheydt richt zich op het gevoerde beleid en algemeen directeur Edwin Reijntjes. 'De Haagse mentaliteit is het hart op de tong dragen en zeggen hoe het is. Niet vanuit directieniveau al anderhalf jaar lang het spreiden van constante leugens', schreven ze. Reijntjes ligt ook bij de fans onder vuur.