Duidelijk antwoord van Pierie op de vraag waarom hij niet is geslaagd bij Ajax

13 december om 19:19

Kik Pierie wil op dit moment niet praten over een eventuele toekomst bij Ajax. De verdediger is door de Amsterdammers verhuurd aan Excelsior, waar hij het seizoen afmaakt.

"Daar wil ik nu helemaal niet naar kijken, omdat het nu geen issue is", zegt Pierie over zijn toekomst bij Ajax tegen ESPN. "Ik focus me lekker op Excelsior. Dat klinkt als een cliché, maar is wel zo. Ik speel hier nu een half jaar en wil het zo goed mogelijk doen, volgende zomer ligt alles weer open. We gaan zien hoe het loopt. Om daarop vooruit te lopen, hoeft van mij nu niet."

Waarom Pierie niet geslaagd is? Hij heeft er een duidelijk antwoord op. "Meerdere factoren hebben daarin gespeeld, maar als ik heel eerlijk ben was ik nog niet prof genoeg toen ik daarheen ging. Ik denk nog steeds dat ik het talent heb, maar niet wist wat er voor nodig was om het ook op dat niveau goed te doen. Ik heb dat van dichtbij gezien en nu probeer ik het zo goed mogelijk in te vullen."

Pierie verdiende een Ajax-transfer door een uitstekend jaar bij sc Heerenveen, al was het niet zo dat de club uit Amsterdam meteen op nummer één stond. "Het was niet dat ik per se naar Ajax moest, ook omdat er meerdere opties waren, bijvoorbeeld bij Heerenveen blijven of naar het buitenland. Ik heb met de mensen om mij heen afgewogen wat het beste was en daar kwam Ajax uit."