'PSV ziet belangrijke rol voor Zenden en wil deel van de macht bij hem neerleggen'

14 december om 07:10
Laatste update: 14 december om 07:13

Bij PSV is een wisseling van de wacht aanstaande in de raad van commissarissen. Boudewijn Zenden moet na dit seizoen het stokje overnemen van Hans van Breukelen en de portefeuille voetbalzaken gaan bemannen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Van Breukelen zat van 2010 tot 2016 in de RvC van PSV en hij keerde in 2019 terug, nadat hij was vertrokken bij de KNVB. Zijn termijn loopt af en de voormalig topkeeper lijkt plaats te maken. Hij beleefde een onrustig laatste jaar, mede door de vertrouwensbreuk met technisch directeur John de Jong.

Zenden moet Van Breukelen opvolgen. Volgens het ED heeft de Eindhovense club 'bijzondere plannen' met de oud-speler van PSV, Barcelona, Chelsea en Liverpool. Als Zenden ingaat op het aanbod, dan kan hij in de toekomst onder meer beslissen over het ontslaan of aanstellen van de statutair directeur van PSV, op dit moment Marcel Brands.

De 54-voudig international was vorig seizoen nog assistent van Roger Schmidt bij PSV. Hij beschikt over de belangrijkste trainersdiploma's, keek al bij diverse clubs in de keuken en beschikt over internationale ervaring. Ook werkte Zenden in de jeugd van PSV en brengt hij ondernemerschap met zich mee. De Limburger is mede-eigenaar van het familiebedrijf.

De regionale krant noemt miljardair Robert van der Wallen en Jumbo-topman Ton van Veen momenteel 'de zwaargewichten' in de raad van commissarissen. 'Zij willen PSV terugbrengen naar de nationale en bij voorkeur ook internationale top.' VVD-politicus Klaas Dijkhoff en zorgbestuurder Ingrid Wolf completeren het orgaan.