'Ajax praat al maanden met management van gewilde Varela'

'Ajax praat al maanden met management van gewilde Varela'

14-12-2022 11:24 Laatste update: 11:54
59

Ajax heeft zich voor zover bekend (nog) niet gemeld voor Alan Varela, maar is al wel lange tijd met zijn management in gesprek. Dat meldt SPORT woensdag. Varela is een 21-jarige middenvelder van Boca Juniors.

Ajax lijkt niet de enige club met interesse voor Varela, want ook de namen van Villarreal en Bayer Leverkusen vielen in Argentijnse media al, SPORT schrijft nu ook over interesse van FC Barcelona en Benfica. De waarde van Varela wordt geschat op vijftien miljoen dollar, omgerekend veertien miljoen euro. Volgens de krant praten Ajax en Benfica al maanden met het management van de speler en lijken Varela's dagen in Argentinië geteld.

Hoewel ook Barcelona genoemd wordt in het rijtje geïnteresseerde clubs, hebben de Catalanen niet per se een voorsprong op de rest, met name doordat Ajax en Benfica al veel langer in contact staan met de speler. Dat SPORT schrijft dat Benfica interesse heeft, maar wacht op een megatransfer van Enzo Fernández, die weer in verband wordt gebracht met Liverpool. Bij Ajax zou Varela dan in beeld zijn als mogelijke opvolger voor Edson Álvarez, al is het ook nog niet duidelijk of de Mexicaan wel weg mag in de winter.