'Verwijde aorta' is doodsoorzaak van overleden Amerikaanse journalist

14 december om 15:40
Laatste update: 14 december om 15:49

De Amerikaanse journalist Grant Wahl is een natuurlijke dood gestorven, vertelt zijn vrouw Céline Gounder, die tevens arts en medisch journalist is. Tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië, een wedstrijd in de kwartfinale op het WK in Qatar, werd Wahl onwel, waarna hij overleed.

Zijn broer Eric Wahl suggereerde opzet en stelde dat Grant Wahl vermoord was, maar trok die woorden daarna in. Zijn vrouw Céline stelt dat haar man is overleden aan een 'verwijde aorta'. 

"Hij heeft hier in New York een autopsie laten uitvoeren door het kantoor van de medische onderzoeker van New York City, en het bleek dat hij een aorta-aneurysma had dat gescheurd was", zegt ze bij CBS. "Het is slechts één van de dingen die zich waarschijnlijk al jaren opbouwde en om welke reden dan ook gebeurde het op dit moment."

Gounder zegt zich alleen te voelen, maar dat de reacties en steunbetuigingen haar goed doen. "Ik voel me minder alleen nu ik weet dat zoveel mensen van hem hielden. Het is als een warme knuffel wanneer je het echt nodig hebt."