El Ahmadi trots: "Iedereen dacht: ze komen er wel, maar redden het vaak niet"

14 december om 17:11

Marokko wist al ongekend te stunten door de halve finale van het WK te bereiken, maar Karim El Ahmadi denkt niet dat dat het eindstation hoeft te zijn. Hij sluit niet uit dat Marokko ten koste van Frankrijk de finale haalt.

Marokko wist Spanje en Portugal al te verslaan en staat als eerste Afrikaanse land in de halve finale van een WK. "Dit is een hele speciale dag. Ik ben gisteren (dinsdag, red.) aangekomen en ik zag hoeveel Marokkaanse fans hier zijn. Je ziet mensen bijna in tranen, ze kunnen het niet geloven. Het is een hele gebeurtenis", vertelt El Ahmadi aan de NOS.

"Ze hebben niet alleen Marokko op de kaart gezet, maar heel Afrika. Iedereen dacht: ze komen er wel, maar redden het vaak niet. Marokko is een voorbeeld van hoe het kan lopen. Het is een team en ze spelen een beetje 'Europees'. Ze gaan voor elkaar door het vuur, elf leeuwen op het veld die als beesten tekeer gaan."

"Deze trainer (Walid Regragui, red.) heeft in drie maanden tijd er een echt team van gemaakt. Spanje en Portugal hebben fantastische spelers, maar er was er niet eentje heel goed tegen Marokko. Dat zegt iets over Marokko, over hoe ze drukzetten... Een sierlijke speler als Sofiane Boufal zie ik achterin gewoon ballen afpakken. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur."

"Als je van Spanje en Portugal kunt winnen, kun je van iedereen winnen. Het maakt niet of het van Argentinië of Frankrijk is: ik heb er vertrouwen in."