De Telegraaf: Blind vertrekt deze winter transfervrij bij Ajax

14 december om 19:52
Laatste update: 14 december om 20:47

Daley Blind gaat deze winter vertrekken bij Ajax, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben het verzoek van de 32-jarige linksback om te vertrekken gehonoreerd. Ajax hoeft geen transfersom voor Blind.

Ajax had Blind naar verluidt liever binnenboord gehouden, maar respecteert de beslissing van de Oranje-international om te vertrekken. De Telegraaf spreekt van 'respect richting de clubicoon'. Blind was acht jaar oud toen hij in de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam. Ajax is door de ochtendkrant om een reactie gevraagd, maar wil vooralsnog niet reageren.

Royal Antwerp FC wordt genoemd als potentiële bestemming voor Blind. Technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel zouden de routinier graag naar België halen. Door de ervaring en het palmares van Blind worden er mogelijk kapers op de kust verwacht.

Blind verloor vlak voor de WK-break zijn basisplaats onder Alfred Schreuder. Owen Wijndal en Devyne Rensch krijgen de voorkeur boven hem. Ajax wil hem naar verluidt niet op de bank laten 'verpieteren'. Blind is momenteel op vakantie en mag vanaf zijn vakantieadres uitkijken naar een nieuwe club.

In twee periodes speelde Blind in de hoofdmacht van Ajax. Op zijn achttiende debuteerde hij tegen FC Volendam, waarna hij via een uitleenbeurt bij FC Groningen aan Manchester United werd verkocht. In 2018 keerde hij terug in Amsterdam. In totaal kwam hij tot 333 officiële optredens, waarin hij dertien keer scoorde en 21 assists gaf. Blind vierde bij Ajax zeven landstitels, won twee keer de KNVB Beker en legde tweemaal beslag op de Johan Cruijff Schaal.