'Gesprek voor Memphis: Barça heeft duidelijke wens voor toekomst van Nederlander'

14 december om 20:51
Laatste update: 14 december om 21:00

FC Barcelona wil op korte termijn duidelijkheid van Memphis Depay. Trainer Xavi zal in gesprek gaan met de Oranje-international over zijn toekomst, meldt het Spaanse Sport. Het lijkt er niet op dat Memphis op korte termijn zal vertrekken bij Barcelona, terwijl de vlag er eerst heel anders bij hing.

Memphis is op dit moment geen basisspeler bij Barcelona, terwijl zijn contract over een half jaar afloopt. In de wandelgangen wordt de aanvaller nog altijd gelinkt aan een transfer, maar Barça wil in de komende week duidelijkheid. De Spaanse grootmacht is niet van plan om Memphis zomaar te laten gaan. Alleen een transfersom zou de Catalanen aan het denken kunnen zetten.

Xavi wil in de winter namelijk geen spelers kwijtraken, terwijl het voor Barça moeilijk zal worden om inkomende transfers te realiseren. Daarnaast vreest de oefenmeester ook voor blessures in de tweede seizoenshelft, waardoor Memphis nog van grote waarde kan worden. De aanvaller was zelf volledig gefocust op het WK met Oranje, waardoor hij nu pas openstaat voor gesprekken over zijn toekomst.

Voor het WK leek het er juist op dat Memphis kon vertrekken uit Camp Nou. Dat is nu dus veranderd. Barcelona kiest voor 'continuïteit'. Memphis heeft wat aanbiedingen op tafel liggen, maar hij lijkt niet te hoeven rekenen op een transfer.