'Ik dacht: hoe is het mogelijk dat ik op het WK met Oranje heb mogen staan?'

15 december om 07:22
Laatste update: 15 december om 08:03

Andries Noppert gaat er niet blind vanuit dat hij de eerste doelman van het Nederlands elftal blijft. De WK-revelatie kan nog amper bevatten wat hem de laatste weken is overkomen.

Louis van Gaal en Frans Hoek bombardeerden Noppert een dag voor de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal tot eerste keus. Uiteindelijk keepte de doelman van sc Heerenveen vijf wedstrijden, inclusief een (verloren) strafschoppenserie tegen Argentinië.

"Soms denk ik dat dit eenmalig is geweest", reageert Noppert tegenover Voetbal International. "Na de uitschakeling kwam die gedachte even bij me binnen: Hoe is het mogelijk dat ik hier heb mogen staan? Dat lijkt me logisch, in mijn geval."

Het doelwit van Ajax is Van Gaal meer dan dankbaar. "Ik blijf erbij dat dit zonder deze bondscoach voor mij nooit mogelijk was geweest. Hoe het straks onder de nieuwe bondscoach (Ronald Koeman, red.) verder gaat? Dat zullen we tegen die tijd wel zien."

"Ik heb er nog niet over nagedacht, hoe mijn leven nu zal veranderen. Ik weet het niet. Het belangrijkste is dat ik met mijn twee voetjes op de grond blijf staan. Dat komt wel goed. Ik probeer zoveel mogelijk mezelf te zijn", besluit de 28-jarige Fries.