Marokko ziet spelers fysiek afhaken: 'Het WK was voor ons een slijtageslag'

15 december om 10:10

Voor Marokko was de halve finale van het WK tegen Frankrijk een horde te veel. Dat beaamt bondscoach Walid Regragui, die op de fysieke klachten binnen zijn selectie wijst.

"Niet eens op technisch of tactisch gebied, maar wel op fysiek vlak. Te veel spelers waren niet fit. Ze speelden op zestig of zeventig procent", vertelt Regragui na de 2-0 nederlaag van de Leeuwen van de Atlas. "Nayef Aguerd viel uit in de warming-up, Roman Saïss moest na twintig minuten gewisseld worden en Noussair Mazraoui kon na de rust niet meer verder. Dat was heel jammer, maar we geven hier al weken alles. Het WK was voor ons een slijtageslag."

"Omdat we niet fit waren, maakten we fouten die we normaal niet maken", vervolgt de Marokkaanse bondscoach. "Frankrijk is de wereldkampioen, zij straffen zelfs minimale foutjes af. Maar ik denk dat we onze supporters de afgelopen weken trots hebben gemaakt. Nu willen we het WK goed afsluiten met de wedstrijd om de derde plaats tegen Kroatië. Ik weet nog niet wie ik dan kan opstellen. Veel spelers zitten er fysiek doorheen."

Marokko stond als eerste Afrikaanse land ooit in de halve finale van een WK en schakelde onder meer Spanje en Portugal uit. Regragui is trots op zijn team, maar wil geen eendagsvlieg zijn. "Ik hoop dat onze resultaten hier geen incident waren. We willen vaker zo presteren."