Alderweireld over transfer van Blind naar Antwerp: 'Hij is hier zeker welkom'

15 december om 18:39

Toby Alderweireld zou blij zijn met de transfer van Daley Blind naar Royal Antwerp FC. De twee speelden in Amsterdam samen en kennen elkaar goed. Woensdag pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat Blind bij Ajax transfervrij mag vertrekken in januari.

De toekomst van de international van Oranje zou mogelijk in België liggen, bij Royal Antwerp FC. Alderweireld ziet het wel zitten. "Daley is een fantastische speler", gaf Alderweireld aan op een persconferentie. "Als Antwerp hem kan halen, is hij zeker welkom. Maar ik weet niet hoe de zaken ervoor staan, ik heb hem dus ook nog niks gestuurd", vervolgt de centrumverdediger.

De komst van Blind zou de Nederlandse enclave bij Antwerp verder uitbreiden. Eerder stelde Antwerp technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel al aan. Ook spelers als Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs komen uit voor Antwerp.

Blind verloor vlak voor de WK-break zijn basisplaats onder trainer Alfred Schreuder. Owen Wijndal en Devyne Rensch kregen de voorkeur boven hem.