Bijval voor Blind: 'Ik zou zeker naar een club gaan waar je wel gewaardeerd wordt'

Blind krijgt bijval voor transferkeuze: 'Hij is daar gewoon echt vernederd'

15 december om 21:37

Hans Kraay Junior vindt het meer dan terecht dat Daley Blind wil vertrekken bij Ajax. In het programma WK-Praat op ESPN breekt de analist een lans voor de verdediger van Ajax.

Kraay is nog steeds onder de indruk van het spel dat Blind soms op de mat legt. "Hij ziet bijna alles sneller dan een doorsnee voetballer en hij kan het ook uitvoeren. Hij kan als geen ander ballen tussen de linies geven, dat kunnen er ook maar heel weinig. Hij kan bijna overal spelen ook, dat zijn allemaal plussen voor hem."

Volgens Kraay zitten mensen alleen te vaak op de paar puntjes waarin Blind simpelweg wat minder is. "Als hij week in en week uit goed speelt, dan heeft niemand het over dat hij zo langzaam is. Nu hij af en toe iets minder spel laat zien hebben we het steeds meer over dat hij traag is. Hij kan daar zelf waarschijnlijk niet meer tegen. Een andere handicap van hem is dat geen enkele trainer hem een seizoen lang op dezelfde positie gebruikt."

De constante kritiek op zijn figuur is volgens Kraay een terechte reden dat Blind wil vertrekken bij Ajax. "Hij voelt zich gewoon echt vernederd. Die kritiek kan hij gewoon niet meer behappen. En of dat nou terecht of niet is, ik zou als ik hem was lekker gaan naar een club waar je gewaardeerd wordt."