'Ik denk dat Van Boekel het WK van Makkelie op dat moment om zeep heeft geholpen'

Harde woorden voor Van Boekel: 'Hij heeft het WK van Makkelie om zeep geholpen'

15 december om 22:55

Marciano Vink denkt dat de penalty die Danny Makkelie aan Argentinië gaf in de wedstrijd tegen Polen, de reden is dat hij de WK-finale niet mag fluiten. De analist is ook van mening dat Pol van Boekel daar een flinke rol in heeft gespeeld.

"Ik denk dat Van Boekel het WK van Makkelie op dat moment om zeep heeft geholpen", vertelt Vink bij ESPN over het bewuste penaltymoment bij Argentinië - Polen. "Als jij iemand naar de zijkant roept dan moet je honderd procent zeker zijn dat het ook een fout of een penalty is. Hij geeft die strafschop uiteindelijk wel en daarin heeft hij in mijn ogen een fout gemaakt."

Vele Nederlanders denken ook dat de spanningen tussen Oranje en Argentinië in de kwartfinale van dit WK, de reden is dat Makkelie naar huis moest. Vink denkt dat die perikelen er los van staan. "Ik denk niet dat die zaken heel veel invloed hebben. Ik snap ook wel dat men dat redeneert. Maar als ze hem sowieso de finale niet wilden geven omdat hij een fout had gemaakt, dan hadden ze hem wel een halve finale kunnen geven."