Seedorf voorspelt winnaar van WK-finale: 'Denk wel dat Mbappé én Messi scoren'

Seedorf kijkt in glazen bol: 'Ik denk dat zij de WK-finale zullen gaan winnen'

15 december 2022 om 23:50

Clarence Seedorf denkt dat Argentinië zondag als WK-winnaar uit de bus zal komen. De oud-middenvelder hoopt wel op een doelpunt van zowel Lionel Messi als Kylian Mbappé.

"Ik denk een finale met een doelpunt van Messi en een goal van Mbappé", vertelt Seedorf in een interview geciteerd door Record. "Uiteindelijk denk ik wel dat Argentinië de finale gaat winnen. Ik denk dat het 2-1 gaat worden voor de ploeg van Lionel Scaloni."

De eenheid van de Argentijnen gaat volgens Seedorf de doorslag geven in de finale. "Je ziet aan hun selectie dat ze niet de beste spelers hebben, maar ze zijn wel echt een hecht team. Een heel erg competitieve ploeg die altijd agressief spelen en toch compact staan. En natuurlijk hebben ze Messi in de gelederen."

Toch heeft Seedorf ook mooie woorden over voor de Fransen. "Ik kan over hun speelstijl hetzelfde zeggen als bij de Argentijnen en Frankrijk heeft dan weer Mbappé. De Fransen spelen al wel voor een hele lange tijd samen en zij zijn op dit moment nog wereldkampioen."