Steun voor Marokkaans protest richting arbitrage: 'Ik vind dat we zijn benadeeld'

Steun voor Marokkaans protest: 'We hadden een penalty verdiend'

16 december om 10:34

Bondscoach Walid Regragui steunt het protest van de Marokkaanse voetbalbond. De FMRF heeft een protest ingediend bij de FIFA tegen de arbitrage bij de verloren halve finale tegen Frankrijk (2-0).

César Ramos, de Mexicaanse arbiter, had volgens de FRMF en Regragui een penalty aan Marokko moeten geven, nadat Theo Hernández aanvaller Soufiane Boufal met elkaar in duel kwamen. "Ik vind dat we zijn benadeeld", zegt Regragui op de persconferentie in aanloop naar de troostfinale tegen Kroatië. "Ik weet ook wel dat we door dat protest nu niet de finale gaan spelen. Maar het is wel goed om soms iets van je te laten horen."

"Frankrijk heeft op dit WK toch ook geprotesteerd tegen een afgekeurd doelpunt tegen Tunesië?", vervolgt de keuzeheer. "Zo raar is dat niet." Boufal kreeg de gele kaart na het duel met Hernández. Onbegrijpelijk, in de ogen van Regragui. "Vervolgens werd er ook geen videoscheidsrechter ingeschakeld. Begrijp me goed, ik zeg niet dat we hadden gewonnen als we een strafschop hadden gekregen. Maar we hadden wel een penalty verdiend."