FIFA-preses Infantino: 'Het beste WK ooit, het is een ongelooflijk succes'

16 december om 12:46

De finale moet nog gespeeld worden, maar voor Gianni Infantino is het WK in Qatar een daverend succes. De voorzitter van de FIFA spreekt van het 'beste WK ooit'.

Hoewel voor en tijdens het toernooi de mensenrechten een heikel onderwerp waren, is Infantino bijzonder enthousiast. "Ik bedank alle arbeiders en vrijwilligers die geholpen hebben om van dit WK het beste WK ooit te maken", vertelt de Zwitser op een persconferentie in Doha. "We hadden 3.27 miljoen toeschouwers in de stadions en hebben 62 wedstrijden gespeeld zonder incidenten, in een geweldige sfeer."

"Voor de eerste keer gingen er landen vanuit alle continenten naar de knock-outfase", jubelt Infantino. "We hadden ook voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter bij een wedstrijd, Stéphanie Frappart uit Frankrijk, en zij deed het heel goed. Mensen zijn samengekomen, vergaten soms misschien de problemen die ze met elkaar hadden en maakten vooral plezier. Het is een ongelooflijk succes geweest."

Volgens Infantino verdienen de spelers de sportiviteitsprijs. "Dit was een heel eerlijk WK op het veld, met weinig tijdrekken en niet zoveel gele of rode kaarten", stelt de Zwitser, die de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië duidelijk buiten beschouwing laat. "De wedstrijden kregen gemiddeld tien minuten extra tijd, wat het toernooi ook eerlijker heeft gemaakt. De complimenten zijn voor de spelers, trainers en natuurlijk de scheidsrechters."