Benzema wordt niet als geheim wapen gebracht tegen Argentinië

Deschamps sluit geheim wapen Frankrijk uit: 'We zijn met 24 spelers'

17 december om 11:11
Laatste update: 17 december om 18:26

Karim Benzema wordt niet als geheim wapen gebruikt tegen Argentinië in de WK-finale. De bondscoach Didier Deschamps heeft duidelijkheid geschept op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

Deschamps was eerder deze week al geïrriteerd over de vraag of Benzema nog terug zou keren. Toen wilde de bondscoach er verder niet op ingaan. Zaterdag deed een andere journalist een nieuwe poging. Deschamps hapte. "Verspreid jij het woord onder de buitenlandse journalisten? Want als ik niet reageer, zeggen jullie weer dat ik boos ben, dus ik zal het wat verduidelijken."

"Er zijn een aantal spelers geblesseerd geraakt en Karim was er daar een van. Lucas Hernández was de laatste speler die wegviel en sindsdien heb ik 24 spelers tot mijn beschikking. Deze vraag stellen is best ongemakkelijk voor de spelers waarmee we de finale hebben gehaald", gaat hij geërgerd verder.

Of Benzema afreist naar Qatar om de WK-finale bij te wonen, is onbekend. "Ik weet het niet. Ik ga niet over de uitnodigingen voor geblesseerde spelers of oud-internationals. Sommigen zullen er zijn, anderen niet."