Regragui fluit woedende spelers Marokko terug

Regragui fluit woedende spelers terug: "Dit is niet de Marokkaanse manier"

17 december om 21:42
Laatste update: 17 december om 21:56

Walid Regragui keurt het gedrag van zijn spelers af na de nederlaag tegen Kroatië in de troostfinale van het WK. Meerdere Marokkaanse internationals haalden woedend verhaal bij scheidsrechter Abdulrahman Al Jassim, maar daar was de bondscoach niet van gediend.

"Dit is niet de Marokkaanse manier", zegt Regragui op de persconferentie na afloop, geciteerd door NU.nl. "We reageren soms overdreven als een wedstrijd is afgelopen. Zeker bij een nederlaag zijn we altijd teleurgesteld."

De spelers van Marokko meenden in de slotfase recht te hebben op een strafschop. Na afloop liet Achraf Hakimi zich in de catacomben zelfs gaan tegenover FIFA-voorzitter Gianni Infantino, meldde de NOS. "Mijn spelers zijn erg ambitieus, maar het was geen gebrek aan respect", gaat Regragui verder over het gedrag van zijn spelers. "Het is een heel bittere nederlaag voor ons. Al denk ik wel dat Kroatië de terechte winnaar van het brons is."

Regragui is desondanks trots op de prestatie van de Leeuwen van de Atlas, die onder meer wisten te stunten tegen België (groepsfase), Spanje (achtste finale) en Portugal (kwartfinale). "Wij hebben iedereen getrakteerd op een mooie show", zegt hij tegen Reuters. "We gaven nooit op. We zijn nog steeds een jong team en leren nog steeds." 

De keuzeheer stelt zelfs alweer nieuwe doelen, want volgens hem is dit Marokko nog niet het beste Afrikaanse team ooit. "We zijn één van de beste generaties, omdat we als eerste Afrikaanse land de halve finale bereikten van een WK. Maar in de kleedkamer zei ik tegen mijn spelers: als jullie geschiedenis willen schrijven, moeten jullie de Afrika Cup winnen. Dan zullen we het beste Afrikaanse land ooit zijn, totdat een team erin slaagt het WK te winnen."