Trots overheerst na vierde plaats Marokko: 'Ze leggen hier een fundament'

Trots overheerst na vierde plaats Marokko: 'Ze leggen hier een fundament'

17-12-2022 18:18 Laatste update: 19:33
43

Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz zijn ontzettend trots op de WK-prestatie van Marokko. Het Noord-Afrikaanse land verloor zaterdag de troostfinale van Kroatië (2-1), maar kan desondanks terugkijken op een historisch eindtoernooi.

"Ik ben enorm trots", aldus Afellay kort na de wedstrijd in de studio van de NOS. "Ze hebben Afrika op de kaart gezet, ze hebben Marokko op de kaart gezet een veel mensen hoop gegeven. Hoop dat er ook voor jonge Afrikaanse talenten de kans bestaat om je aan de wereld te laten zien. Echt grote complimenten."

Ook Khalid Boulahrouz heeft enorm genoten, en stelt dat het in de toekomst voor spelers met een dubbele nationaliteit makkelijker zal zijn om een keuze te maken voor welk land ze uit willen komen. "Het is meer dan alleen een vierde plaats. Meer dan de prestaties. Ze leggen hier een fundament voor de toekomst en voor jongeren die in een twist zitten en niet weten voor welk land ze moeten kiezen. Ik denk dat er nu eerder voor Marokko wordt gekozen omdat ze voelen dat ze een rol van betekenis kunnen spelen."