BBC: Manchester United koestert nog hoop voor Frenkie de Jong

'Manchester United geeft niet op en hoopt nog op komst Frenkie de Jong'

18 december 2022 om 00:08
Laatste update: 18 december 2022 om 13:08

Manchester United heeft een transfer van Frenkie de Jong nog niet uit het hoofd gezet. Ondanks de mislukte pogingen om hem in de zomer los te weken bij FC Barcelona, wil Erik ten Hag na dit seizoen opnieuw voor de Oranje-international gaan.

Met dat nieuws pakt de BBC zaterdagavond uit. Ten Hag werkte bij Ajax succesvol samen met De Jong en hij maakte van de 25-jarige middenvelder zijn belangrijkste transferdoelwit na zijn aanstelling op Old Trafford. Hoewel Barça in financieel zwaar weer verkeerde en hij door preses Joan Laporta richting de uitgang werd geduwd, wilde De Jong echter niet vertrekken uit Camp Nou.

Toch wil Ten Hag de interesse komende zomer nieuw leven inblazen, aldus de betrouwbare Britse omroep. De Nederlandse manager ziet in De Jong nog steeds een toegevoegde waarde voor United, ook al werden met Casemiro en Christian Eriksen twee andere middenvelders aangetrokken.

De Jong is niet het enige doelwit in de zoektocht naar versterking voor het middenveld. De BBC vermoedt dat United zijn best zal doen om Jude Bellingham binnen te halen. Gezien de concurrentie van bijna alle Europese topclubs, gelden The Mancunians echter niet als favoriet in de transferstrijd rond de Engelse international.

Gakpo
Het halen van een nieuwe aanvaller geldt ondertussen nog altijd als prioriteit na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Cody Gakpo is nadrukkelijk in beeld, maar volgens de BBC moet de vraag worden gesteld of er in januari wel belangrijke aankopen gedaan kunnen worden. Dat heeft alles te maken met een mogelijke overname. De familie Glazer wil de club verkopen.