Verzet tegen FIFA-plannen groeit: La Liga overweegt juridische stappen

Verzet tegen FIFA-plannen groeit: La Liga overweegt juridische stappen

18 december om 14:55

Het verzet tegen de nieuwe opzet van het WK voor clubs groeit. De FIFA maakte vrijdag bekend dat het aantal deelnemers vanaf 2025 wordt uitgebreid van zeven naar 32 teams. De World Leagues Forum en de FIFPRO reageerden ontstemd, maar La Liga dreigt nog een stap verder te gaan.

De Spaanse competitieorganisator heeft de buik vol van de fratsen van de FIFA en onderzoekt de mogelijkheden tot juridische stappen. 'De FIFA denkt maar aan een kleine groep clubs en spelers, terwijl er in het profvoetbal veel profcompetities clubs en spelers zijn die niet deelnemen aan deze internationale competities', stelt La Liga in een statement. 'Gezien deze beslissingen zijn genomen zonder overleg met direct betrokken partijen, onderzoeken wij de mogelijkheden tot juridische stappen.'

Ook het World Leagues Forum, waarin meer dan veertig profcompetities verenigd zijn, en de FIFPRO beklaagden zich al. De internationale spelersvakbond verweet de FIFA in een verklaring dat er nog overleg over het onderwerp gevoerd zou worden. Door het felle verzet, is het afwachten of het WK voor clubs met 32 teams er daadwerkelijk komt.