Bosz moet lachen om kritiek Maduro op Ajax

Bosz countert kritiek van Maduro op Ajax: 'Een fabel, daar moet ik om lachen'

18 december om 15:35

Peter Bosz moet een beetje lachen om de uitspraken van Hedwiges Maduro, die Ajax verweet naïef te spelen. De ex-coach van de Amsterdammers pareert de kritiek van de voormalig middenvelder.

Maduro zei dat hij als trainer aanvallend, maar ook realistisch wil spelen. "Als ik tachtig minuten heb aangevallen en we staan 1-0 voor, dan zakken we gewoon in om de zege over de streep te trekken. Bij Ajax blijven ze dan nog steeds heel naïef aanvallen om de 2-0 te maken."

Bosz kaatst de bal terug in gesprek met Voetbal International. "Daar kan Hedwiges niet over oordelen. Ik ken Alfred Schreuder, dat is een realistische coach die de boel echt op slot gooit als het nodig is. Maar neem Edin Terzic, de trainer van Borussia Dortmund. Ik heb zo vaak gezien dat ze in de slotfase met mazzel voor komen. Direct haalt hij dan een spits eraf en gooit hij er een verdediger bij. Weet je hoe vaak ze nog een goal tegen hebben gehad? Heel vaak."

"En ik vind dat heerlijk", gaat Bosz verder. "Want in Nederland roept ook iedereen: waarom heb je je niet aangepast om een voorsprong te verdedigen? Nou hierom dus. Het klinkt prachtig wat Maduro zegt, maar het is een fabel. Als je de overhand hebt en de tegenstander komt nauwelijks bij je keeper waarom zou je dat dan veranderen? Zak je in, dan geef je het initiatief weg, de tegenstander pompt de ballen erin met de kans dat die een keer goed valt. Dat zie je dus bij Dortmund, ik moet daar dan om lachen."