Bosz in gesprek met een club: 'Spaanse spelers passen beste bij mijn opvatting'

14 december om 08:15

Peter Bosz verwacht spoedig een nieuwe uitdaging aan te gaan. De 59-jarige trainer laat aan Voetbal International weten dat hij al in gesprek is met een mogelijke nieuwe club.

Bosz is clubloos sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon. De voormalig coach van onder meer Vitesse en Ajax zoekt een nieuwe uitdaging en geeft er de voorkeur aan om in het buitenland werkzaam te blijven. "Ik denk dat het weer een buitenlandse club wordt, ik ben in gesprek", zegt hij tegen VI. "Ik denk dat de voetballers in Spanje vanwege de technische vaardigheden het beste bij mijn spelopvatting passen. Maar zelf zou ik ook nog graag een keer in de Premier League werken."

Bosz ziet een belangrijke reden om in Engeland te willen werken. "Het voordeel daar is dat er geld te besteden is en dat de manager nauw wordt betrokken bij het aantrekken van spelers. En ik weet heel goed welke type voetballers ik binnen mijn filosofie nodig heb." Hij sprak bovendien al met twee Premier League-clubs. "Maar dat zijn niet de clubs die bovenin spelen. Dan zal ik me dus eerst flink moeten aanpassen. Zorgen dat je er met een wat compactere speelwijze in blijft om vervolgens stapsgewijs de spelers in te passen die nodig zijn om aantrekkelijk aanvallend voetbal te spelen waarmee je succesvol kunt zijn."