Van Nistelrooij laat het 'knetteren' bij PSV: "Die was echt totaal onacceptabel"

Van Nistelrooij laat het 'knetteren' bij PSV: "Die was echt totaal onacceptabel"

19 december om 07:28

De batterij van Ruud van Nistelrooij is weer opgeladen na een aantal slopende maanden als trainer van PSV. Na de vernederende nederlaag tegen SC Cambuur (3-0) zag hij een ommekeer plaatsvinden in Eindhoven.

Van Nistelrooij won meteen de Johan Cruijff Schaal, werd uitgeschakeld in de Champions League, zag technisch directeur John de Jong opstappen, won van Ajax en Feyenoord en had moeite PSV stabiel te krijgen. Na de nederlaag in Leeuwarden, begin oktober, is er wat ten goede gekeerd, vindt de trainer.

"Na zo'n wedstrijd knalt het. En goed ook. Dat moet, je kunt dat niet laten kabbelen als nieuwe trainer", blikt Van Nistelrooij terug in het Eindhovens Dagblad. "Ik ben op dat moment iemand die er met emotie ingaat en toch de relatie met een speler kan behouden, omdat ik iemand als mens waardeer. Ik deed dat niet tijdens of direct na de wedstrijd, maar een dag erna heb ik heel pittig gereageerd."

"De manier waarop we toen met de spelers en technische staf de zaak nabespraken, zal ik niet meer vergeten", gaat hij verder. "Je kunt winnen, je kunt verliezen. Dat hoort er soms bij. Maar die wedstrijd? Die was echt totaal onacceptabel. Zo'n resultaat grijpt je aan omdat we finaal door de ondergrens gingen. Dan moet het knetteren, omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren. Dat is gelukt."

Na Cambuur-uit zette PSV een goede reeks neer. Ruim een maand daarvoor hield Rangers FC de Eindhovenaren nog uit de Champions League. Van Nistelrooij betrok die nederlaag enorm op zichzelf. "Dan houd je het niet lang vol", weet hij nu. "Ik voelde me volledig verantwoordelijk, maar we doen het natuurlijk met een heel team."