Van Nistelrooij is het niet eens met de kritiek op het Nederlands elftal

Van Nistelrooij zet geluid uit bij Oranje: 'Geweldig werk van Van Gaal'

19 december om 09:31
Laatste update: 19 december om 09:47

Ruud van Nistelrooij heeft met trots naar het Nederlands elftal gekeken. De PSV-trainer is lovend over Louis van Gaal, met wie hij regelmatig contact had gedurende het WK. 

Dat zegt Van Nistelrooij in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik heb goed contact met de jongens van PSV gehouden tijdens het toernooi. Ik vind dat ze het heel goed hebben gedaan. Ook met de bondscoach had ik contact, ook hij was heel tevreden over de jongens en hoe ze zich hebben gemanifesteerd tijdens trainingen en in de minuten die ze hebben gemaakt. Met Cody natuurlijk als basisspeler hebben ze een geweldige bijdrage geleverd."

Vanuit Nederland was er veel kritiek op de speelwijze van Oranje. Van Nistelrooij denkt er het zijne van. "Ik denk dat er vooraf een heel duidelijke lijn is geweest: zo gaan we het doen, want dan hebben we de grootste kans om te winnen. Daar gaat het om. Daar heeft Louis van Gaal geweldig aan vastgehouden. Ik heb echt met trots naar het Nederlands elftal gekeken."

Van Nistelrooij kreeg zelf niet mee dat er zo veel kritiek was op het spel. "Dat komt misschien omdat ik het geluid tijdens wedstrijden uitzet, dan krijg ik niet mee wat de commentator of analisten zeggen. Ik zet muziek op, mijn play-list en dan kijk ik de wedstrijd. Dan word ik niet afgeleid. De keuze voor het systeem is gebaseerd op de beschikbare spelers. Ik vind dat Van Gaal geweldig werk heeft geleverd", aldus Van Nistelrooij.