Xavi en Laporta gunnen Messi de wereldtitel

Barcelona euforisch voor Messi: 'Dit was onze gezamenlijke wens'

20 december 2022 om 09:15

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández en president Joan Laporta zijn opgetogen dat Lionel Messi wereldkampioen is geworden. Volgens het duo heeft de clubicoon het verdiend om aan het langste eind te trekken in Qatar.

"Hij verdient het. Echt, hij verdient het. Hij is de beste aller tijden", zegt Laporta op de première van een nieuwe Barcelona-documentaire, waar hij samen met Xavi verschijnt. "We waren ook blij geweest als Koundé en Dembélé het WK hadden gewonnen, maar de carrière van Messi zal nu altijd gekoppeld worden aan deze WK-winst waar hij zo naar op jacht was. Dat was de gezamenlijke wens van iedereen die om hem geeft. Wij zijn hem dankbaar voor alles dat hij ons gegeven heeft."

Xavi heeft als liefhebber van de sport genoten van de finale tussen Argentinië en Frankrijk. "Dit was een van de beste wedstrijden die ik ooit gezien heb", oordeelt de trainer, die een decennium samenspeelde met Messi. "Ik vind het jammer voor Dembélé en Koundé, die in de buurt van de winst kwamen, maar Argentinië was beter en verdiende het. We moeten Messi feliciteren. WK-winst kon niet ontbreken in zijn carrière. Leo is de beste speler ooit en een vriend van me."