'Lang moet chauffeur zoeken: boete en rijverbod voor aanvaller Oranje en Brugge'

20 december om 15:35

Noa Lang zal de komende dagen een chauffeur moeten zoeken. De speler van Club Brugge kreeg wegens te snel rijden een rijverbod opgelegd van enkele dagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lang ging op 19 februari van dit jaar in de fout toen hij geflitst werd op een weg waar slechts zeventig kilometer per uur was toegelaten, maar Lang veel te snel gereden zou hebben. Hij liet uiteindelijk een gecorrigeerde snelheid 119 kilometer per uur noteren. De zaak kwam dinsdag voor en de uitkomst is dat Lang, die geen strafblad had, acht dagen niet mag rijden en een boete van 600 euro moet betalen. De helft van de straf is effectief. Lang was overigens zelf niet bij de zitting, maar zijn advocaat. 

De politierechter kende Lang niet en vroeg zijn advocaat wat voor werk hij deed. "Hij is profvoetballer. En dat is zijn normale reisweg naar het trainingscomplex", citeert het Algemeen Dagblad hem.

Lang traint sinds enkele dagen weer bij Club Brugge nadat hij op het WK actief was met het Nederlands elftal, dat in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Argentinië.