'Ten Hag schakelt Nederlandse life coach in bij Manchester United'

'Ten Hag schakelt Nederlandse life coach in bij Manchester United voor herstart'

20 december om 18:11

Erik ten Hag heeft een Nederlandse 'life coach' ingeschakeld bij Manchester United, meldt het Britse Metro. De Nederlandse manager wil zijn spelers op die manier helpen met opstarten, nu de Premier League-hervatting voor de deur staat.

Het WK is nog maar net voorbij, maar United mag zich al opmaken voor zijn eerste wedstrijden van de tweede seizoenshelft. The Red Devils spelen woensdag al in de League Cup tegen Burnley, over een week wacht een Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest. Ten Hag heeft er daardoor voor gekozen om de Nederlandse life coach Rainier Koers in te schakelen.

Koers moet de spelers van United mentaal gaan helpen met de zware herstart van de competitie. 'Als Life Coach en levenscoach begeleid ik mensen die door ingrijpende gebeurtenissen vast komen te zitten in hun leven', schrijft Koers op zijn eigen website.

United staat momenteel vijfde in de Premier League. De ploeg heeft drie punten minder en één wedstrijd minder gespeeld dan nummer vier Tottenham Hotspur. Ten Hag zal in zijn eerste United-seizoen sowieso in de top-vier willen eindigden, zodat Man United zich weer kwalificeert voor de Champions League.