De Haan adviseert in onderhandelingen met Ajax: 'Vijf miljoen euro, plus Gorter'

De Haan adviseert in onderhandelingen met Ajax: 'Vijf miljoen euro, plus Gorter'

20-12-2022 20:41
76

Foppe de Haan vindt dat SC Heerenveen minimaal vijf miljoen euro plus de diensten van Jay Gorter moet krijgen in ruil voor een overstap van Andries Noppert naar Ajax. De oud-trainer van de Friezen denkt dat de clubleiding in een erg goede onderhandelingspositie zit.

"Ik vind tien miljoen wel heel veel, als ze dat er voor krijgen is dat echt fantastisch", vertelt de oud-trainer op Omrop Fryslan. "Ik vind ook dat je in die onderhandelingen nooit een bedrag moet noemen als club zijnde. Ajax heeft ook een hele goede reservekeeper. Gorter is wat ongelukkig geweest, maar ik denk dat het voor Heerenveen een hele goede is. Dus ik zou zeggen vijf miljoen euro, plus Gorter die naar ons toe komt."

In de wandelgangen wordt sinds de WK-optredens van Noppert gesproken over de interesse van Ajax. De Amsterdammers zouden de Friese doelman als extra optie aan hun keepersgilde willen toevoegen, maar de club zou zich nog niet officieel gemeld hebben in Friesland. Naar verluidt zou SC Heerenveen minimaal tien miljoen euro willen hebben voor Noppert, maar De Haan zou dus voor een andere constructie gaan.