Franse club gaat uit van vertrek WK-smaakmakers: 'Zeg tegen mezelf dat ze gaan'

Hekkensluiter Ligue 1 houdt rekening met vertrek WK-diamanten: 'Bereiden ons voor'

20 december om 22:47
Laatste update: 21 december om 07:05

De Franse club Angers gaat er vanuit dat Sofiane Boufal en Azzedine Ounahi zullen vertrekken bij de club. Op RMC vertelt voorzitter Saïd Chabane dat hij niet meer rekent op een langer verblijf van de spelers.

Boufal en Ounahi maakten een enorme indruk met hun spel bij Marokko op het WK in Qatar. Mede door de bevliegingen van de twee haalde hun thuisland de halve finale van de eindstrijd. De twee spelers hebben zich na het WK ook nog niet gemeld bij hun Franse werkgever, maar Chabane en de club houden er dus rekening mee dat ze ook niet meer zullen aansluiten.

"We hadden niet verwacht dat ze een droom zouden leven terwijl ze wakker zijn", vertelt Chabane over de twee spelers. "Ik zeg tegen mezelf dat ze in juni zullen vertrekken of dat ze in januari al weg zullen gaan. We bereiden ons voor op alle mogelijke scenario’s die er liggen. Je weet ook dat je een speler die wil vertrekken nooit tegen kunt houden." In het geval van Ounahi werden FC Barcelona, Liverpool en Leicester City al genoemd als mogelijke bestemming. Zijn contract loopt nog tot medio 2026, dat van Boufal tot medio 2024.