Dick Lukkien krijgt geen toestemming om met FC Groningen te praten

FC Groningen vangt bot in trainerszoektocht: 'Dan is het voor mij heel simpel'

21 december 2022 om 06:47

Dick Lukkien blijft FC Emmen trouw. De trainer werd na het ontslag van Frank Wormuth bij FC Groningen benaderd door De Trots van het Noorden, maar verklaart waarom hij minimaal tot het einde van het seizoen in Drenthe blijft.

"Ik blijft trainer bij Emmen", verzekert Lukkien in gesprek met ESPN. "Er is inderdaad sprake geweest dat Groningen een belletje gedaan richting Emmen om te kijken hoe mijn contract eruit ziet. Dat loopt tot het einde van het seizoen en Emmen wilde geen toestemming geven om in gesprek te gaan. Dan is het voor mij heel simpel, omdat ik dit ook een prachtige club vind die mij heel veel vertrouwen heeft gegeven. Dan gaan we het seizoen hier op een prachtige manier afmaken."

Als trainer van de beloftenploeg en assistent-trainer bij de hoofdmacht was Lukkien in het verleden al zes jaar werkzaam bij Groningen. Dat hij er ooit weer aan de slag gaat, sluit hij niet uit. "Ik vind Groningen een prachtige club, maar ik houd er niet van om tussentijds weg te lopen. Wat ik zeg: deze club zit in mijn hart. We hebben hier prachtige tijden beleefd met z'n allen. We hebben ook een degradatie overleefd met z'n allen."

In zijn achterhoofd is Lukkien al bezig met een vervolgstap in zijn trainersloopbaan. "Mijn contract loopt af en dan ga je nadenken over hoe mijn toekomst er uit gaat zien. Dus dat ga ik de komende maanden doen, om te kijken wat er op mijn pad komt."