'Door de WK-tax is dit hét moment voor PSV om Gakpo te verkopen'

'Door de WK-tax is dit hét moment voor PSV om Gakpo te verkopen'

21-12-2022 16:40
35

#DoneDeal de podcast is terug. In januari opent de winterse transfermarkt, maar de transfergeruchten vliegen ons nu alweer om de oren. Alle reden om het bal te openen met een nieuwe aflevering, waarin het gaat over onder meer Cody Gakpo.

Manchester United, Real Madrid, Liverpool, Bayern München: de grootste clubs van Europa worden aan Gakpo gelinkt. Op dit moment lijkt de club van manager Erik ten Hag de beste papieren te hebben. "Dat lijkt op dit moment wel de beste optie", wordt gesteld bij #DoneDeal.

"Voor PSV is het een heel goed moment om Gakpo te verkopen. Dat heeft alles te maken met de WK-tax, waardoor spelers na een goed WK zomaar twee keer zoveel waard worden. Dit is misschien wel hét moment voor PSV en Gakpo om dat te verzilveren."

Mocht het tot een vertrek komen, wie moet Gakpo dan opvolgen? Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) en Jesper Karlsson (AZ) worden genoemd. "Tsygankov is een linkspoot die vaak vanaf rechts speelt, maar op links kan hij ook uit de voeten. Aan het einde van het seizoen is hij transfervrij. Hij zal een flink salaris vragen, maar na de verkoop van Gakpo is dat misschien wel te behappen."

Met Karlsson loopt er ook in de Eredivisie een optie rond. "Dat is misschien wel zijn natuurlijke opvolger", klinkt het. "In de zomer werd hij ook al genoemd. AZ vraagt zeker twintig miljoen euro en dat is natuurlijk wel fors voor een binnenlandse transfer."

Luister hieronder de nieuwe aflevering van #DoneDeal!