Wiegman pakt prestigieuze sportprijs in Engeland na topjaar met EK-winst

Wiegman verkozen tot coach van het jaar na weergaloze EK-winst met Engeland

21 december om 23:35

Sarina Wiegman heeft nog maar eens een mooie prijs gepakt in Engeland. Op het Engelse sportgala van de BBC won de Nederlandse trainer de prijs voor Coach of the Year van de gehele sportwereld.

De prestigieuze prijs won Wiegman voornamelijk door het feit dat ze deze zomer Europees kampioen werd met het nationaal vrouwenelftal van Engeland. Diezelfde ploeg kreeg op het gala de prijs voor beste sportploeg van het jaar uitgereikt. De Engelse Beth Mead won de award voor sportpersoonlijkheid van het jaar. De aanvaller van Arsenal is de partner van Vivianne Miedema en net als de Nederlandse is Mead ook langere tijd geblesseerd. 

Wiegman was in ieder geval erg verguld met de prijs. "Dank jullie wel allemaal. Ik voel me enorm vereerd dat ik deze award in ontvangst mag nemen. Zonder dit team had niemand van ons zo kunnen presteren als wij hebben gedaan. Ook onze staf heeft een prachtige prestatie geleverd. Ook wil ik de Engelse voetbalbond bedanken voor alle support die ze me hebben gegeven sinds ik in september binnen ben gekomen. We gaan er alles aan doen om ook op het WK in 2023 weer het beste van ons spel te tonen."